Taaldrop

TAALDROP wordt je gratis aangeboden door:
AKIRA translations

Heb je een vertaling nodig?
Klik dan op ons logo om een kijkje te nemen op onze website.

Oplossing

goedU hebt het juist!

foutKok Bob van het driesterren restaurant legde de lepel op tafel en zei glunder: 'We hebben een taartstraat. En er is ananas, Irene.' Wow, dit is een droomoord, dacht de vrouw.

goedKok Bob van het driesterrenrestaurant legde de lepel op tafel en zei glunder: 'We hebben een taartstraat. En er is ananas, Irene.' Wow, dit is een droomoord, dacht de vrouw.

'Driesterrenrestaurant' schrijf je in één woord. Je zegt iets glunderend of glunder. Palindromen (of kreeftwoorden, keerwoorden, spiegelwoorden) zijn woorden die je ook omgekeerd kunt lezen. In de opgave zijn de palindromen 'kok', 'Bob', 'lepel', 'taartstraat','wow' en 'droomoord'. En de zin 'En er is ananas, Irene' kun je helemaal van rechts naar links lezen.

Zie ook: http://nl.wikipedia.org/wiki/Palindroom

Referentie: VDC

9.536 personen hebben tot nu toe deze Taaldrop opgelost.
4.876 (51%) hadden hem juist.

* Iets wordt als fout beschouwd als het minstens in één taaladviesboek als fout of niet-standaardtaal wordt vermeld, ook al zijn andere auteurs het er niet mee eens. Klik hier voor de lijst van alle referentiewerken.

Vind je Taaldrop leuk en wil je het aanbevelen aan een vriend(in) die er volgens jou evenveel plezier zal aan beleven? Klik dan hier om die persoon uit te nodigen om zich ook in te schrijven op Taaldrop.

TAALDROP wordt je gratis aangeboden door:
AKIRA translations

Heb je een vertaling nodig?
Klik dan op ons logo om een kijkje te nemen op onze website.